小値賀は磯がスタートです。 It's start to take sea urchin in Ojika island.

おはようございます。
Good morning.

今日は磯開き。
Today is day of start to take see urchin in Ojika.

天気も快晴
Wonderful day for first day.

干潮は昼の1時、昼ご飯食べて出発。
Low tide is about PM.1.00, after lunch hit to road to shore reef.

まずは必要なアイテム
What do I need it for take see urchin?

This is list for

磯靴
Special shoes 

イソカキ
Special tool

軍手
Work gloves

水中メガネ
Water glass

大、小カゴ
Big, small basket.

いざ、出発
Time to go!

家から車で五分の西目に到着。
It's arrived to shore reef call Nishime 5 min by car.

約20年ぶりに渡ります。
I have been to Nishime since 20 years ago.

小、中学生の時は、毎日泳ぎに来て、サザエ、アワビ、ウニを採ってた場所に
When I was student, came to swim, picked sea urchin, abalone and turban shell in Nishime. 


昔を思い出して石をひっくり返すと
I remind past day, flip over stones.

おー
Oh-- Cool

何じゃこりゃ
What a heck of creatures?


いろんな生き物がいます。
There are a lot of kinds of creatures in ocean.

ウミウシ
Sea slug


ウミウシの卵
Egg of sea slug


最初はラーメンかと思いました。
I thought it's noodle.

海老
Shrimp 

採ったど〜
I got it!

いっぱいいました。
A lot of sea urchins.

サイズもまあまあ
Good size of sea urchin

途中気合いで、大きい石ひっくり返して腰痛かったけど
While doing flip over big stones, I injured my lower back.
1時間でこのくらい
I got above picture for 1 hour.

よーし
Cool

頑張ったぞ!
I did my best.

Oops I still pain my back.

ウニ割りは次回に続く!
Next time I am going to write about how to open and eat sea urchin.

Japanese style of garden in Kyoto.

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